Bloody caesar

Een recept van Manuel Wouters
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,25 citroen
selderijzout
vocht van twee clams
8-tal ijsblokjes
4,5 cl Grey Goose vodka
tomatensap
worcestershiresaus
tabasco
mierikswortel
Garnituur: limoenpartje

“Two Caesars please – not the salad.” Dit vind ik persoonlijk de betere versie van de Bloody Mary. Ik maakte kennis met deze heerlijke, pittige longdrink aan boord van de QE II. Hij werd me geschonken door een collega, na een redelijk zware nacht van cocktails en weinig slaap. Ik zette hem aan mijn lippen en was meteen verkocht. Nog steeds is dit een van mijn favoriete longdrinks: a fishy concoction! Kennelijk ben ik niet de enige, want de Caesar is de nationale cocktail van Canada: ieder jaar worden er meer dan 350 miljoen Bloody Caesars gedronken. Cheers! In 1969 opende het Westin Hotel in Calgary, Canada, een Italiaans restaurant, Marco’s. Bartender Walter Chell werd gevraagd een cocktail te ontwikkelen die de Italiaanse keuken zou verrijken, en na een tijdje experimenteren, ontstond er een variant op de Bloody Mary. Walter inspireerde zich op het bekende pastagerecht met venusschelpen en tomatensaus. “Thanks Walter, that’s a damn good Bloody Caesar .”

Bereiden:

Neem een collinsglas, bevochtig de rand van het glas met citroensap en dip het in selderijzout, zodat je een mooie zoutrand hebt.

Steek de clams open met het oestermes en vang het vocht op in het met ijs gevuld collinsglas.

Doe de overige ingrediënten in het glas en kruid naar smaak, werk af met het limoenpartje en een roerstaafje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog