Beignets van kabeljauw met karnemelkpuree

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
6 dikke aardappelen
75 g boter
1 dl karnemelk
1 msp nootmuskaat
2 eieren
4 el zelfrijzende bloem
1 dl bier
700 g kabeljauwfilet
6 el tartaarsaus
8 sprietjes bieslook
4 takjes platte peterselie

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim gezouten water. Giet ze af en droog ze even na op het vuur. Pureer de aardappelen met een roerzeef. Kleur de boter mooi bruin en blus met de karnemelk. Voeg bij de aardappelen, meng alles goed tot een smeuïge puree. Kruid bij met peper van de molen, zout en nootmuskaat.

Scheid de eidooiers van het wit. Klop het wit tot sneeuw. Roer de dooiers met de bloem, wat zout en het bier tot een dik papje. Spatel er de eiwitten onder.

Snij de kabeljauwfilet in 8 gelijke, smalle stukken. Kruid met peper van de molen en zout. Dompel ze onder in het bierbeslag. Haal uit het beslag en frituur mooi krokant en gaar in hete olie van 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Lepel de aardappelpuree in het midden van een groot, warm bord. Schik hierop 2 beignets van kabeljauw. Lepel er wat tartaarsaus naast en werk af met sprietjes bieslook en een takje platte peterselie.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog