Avocadocrème met rivierkreeftjes

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 el sushiazijn
1 limoen, het sap
peper - zout
250 gr rivierkreeftjes
1 groene appel, in blokjes
1 el sushiazijn
enkele stukjes kroepoek
enkele blaadjes koriander

Bereiden:

Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak. 

Meng de rivierkreeftjes met de blokjes appel en voeg er nog een lepeltje sushiazijn aan toe. 

Spuit de avocadocrème in kleine potjes. Schep er wat rivierkreeftjes bovenop. Werk af met wat verkruimelde kroepoek en een blaadje koriander. 

Uit het boek "Zoveel om te vieren"

Njam!, de lekkerste kookzender van Vlaanderen en Nederland, bestaat al meer dan 10 jaar. Dat vieren we met dit feestboek waarmee je alle grote en kleine gelegenheden vol lekkers kan toveren. Van een spontane apero met vrienden, een ontspannen BBQ tot een vieruurtje met de bomma, een stijlvolle afternoontea of een feestje met de kinderen, Halloween incluis, tot een verrassend creatieve paasbrunch en een verwenontbijt voor Moederdag. Voor het kerst- en nieuwjaarsmaal trekken we alle registers open, zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Want dat hebben alle gerechten gemeen: ze zijn toegankelijk en haalbaar met eenvoudige ingrediënten boordevol smaak.

Al dit lekkers komt van onze crème de la crème: njam!-chefs Dagny Ros Asmundsdottir, Jan Buytaert, Jeroen De Pauw, Bart Desmidt, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Johan Segers, Jan Tournier, Roger van Damme, Steffi Vertriest, en njam!-blogster Stephanie Bex. Alle drankjes en cocktails zijn van njam!-blogger Yannick Van Dyck. 

Lees meer over Zoveel om te vieren

Inspiratie & blog