Aperoplank met Camembert en frietjes

Een recept van Jelle Beeckman, zoals gezien in In de mix 6
Foto: Kaat Bosch ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
700 gr McCain Oven Breed frietjes
1 el peterselie, fijngehakt
0,5 ui
0,5 courgette
1 teen look
1 takje verse tijm
1 tl gerookt paprikapoeder
250 ml passata
peper - zout
olijfolie
1 Camembert
1 teen look
4 takjes tijm
4 sneetjes spek
1 handvol walnoten

Bereiden:

Stort de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bek ze gedurende 14 minuten af in een voorverwarmde oven van 220 graden. 

Haal het plastic van de camembert en steek hem terug in het houten omhulsel. Maak inkepingen in de korst van de camembert, steek een teentje look in het midden en verdeel er wat takjes verse tijm over. Zet de kaas in de oven bij de frietjes.

Snijd voor de Provençaalse saus de ui, de look, de courgette en de rode paprika in blokjes. Zet een steelpan op het vuur en verwarm er wat olijfolie in. Stoof de groentjes aan. Breng op smaak met een takje tijm, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Voeg nu ook de passata toe en laat op een zacht vuurtje verder pruttelen. 

Snijd het spek in reepjes en bak deze aan in een pan op het vuur. Hak de walnoten fijn en bak ze even mee aan met het spek. 

Serveren:

Neem een grote houten plank en leg er de camembert op. Verdeel er de crumble over. Doe de Provençaalse saus in een potje en zet bij op de plank. Schep de frietjes ernaast en bestrooi met de peterselie en de citroenzeste alvorens te serveren. 

Met dank aan

McCain

Inspiratie & blog