Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt is Vlaanderens bekendste televisiekok. Hij leerde het Vlaamse volk koken op zo’n eigenzinnige manier zoals alleen Piet dat kan.

Na zijn studies in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksuide, startte hij zijn carrière in tal van sterrenzaken in binnen-en buitenland. Uiteindelijk opende hij een eigen restaurant in Wortegem, en kreeg er een Michelinster. In 2003 besloot hij te ontsnappen aan de Vlaamse drukte en hij opende een eigen restaurant in Les Vans, in de Ardèche genaamd Le Lutin Gourmand. Na 3 drukke jaren besloot Piet het restaurant te sluiten. In juni 2013, werd op dezelfde locatie Piet zijn laatste culinaire avontuur geopend : Likoké.

Een ontembare passie voor het koken en nog heel veel honger naar nieuwe impulsen: daar ligt de basis van Likoké. Hier wil Piet vol inspiratie zijn keuken van de toekomst creëren. Een eigenzinnige keuken, diepgeworteld in de Zuid-Franse aarde met veel respect voor het terroir en veel gevoel voor smaken en texturen. De ontembare passie van het Likoké-team werd in 2014 beloond met een eerste Michelinster.

 

Recepten van Piet

Boeken van Piet