Joren Loockx

Joren Loockx is al heel zijn leven gebeten door twee microbes: sport en eten. Van kleins af aan is hij er dan ook mee bezig. Helpen in de keuken bij de grootouders en bij het gezin thuis was wekelijkse kost. Chocomousse, cakes en andere zoetigheden waren zijn eerste probeerselen onder het keurend oog van zijn mama. Tussendoor werd er ook gevoetbald.

In 2018 behaalde Joren zijn diploma als leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Twee jaar later koos hij ervoor om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Deze job oefent hij nog steeds met veel enthousiasme uit.

Zijn passie voor eten en koken is doorheen de jaren niet veranderd. Weekendavonden staan in het teken van het ontdekken van nieuwe restaurantjes en smaken. Daarnaast staat hij zelf erg graag achter de kookpotten om zijn familie en vrienden te verwennen. Comfortfood staat dan vaak op het menu.

In 2022 won Joren de ‘Njam! zoekt foodie’-wedstrijd. Als winnaar kreeg hij zijn eigen webserie, bekend onder de naam ‘WeekendProef’. Joren doet daar wat hij liefste doet in zijn eigen keuken: gezellig koken op een snelle, makkelijke manier waar comfort centraal staat.

Recepten van Joren