Vurig koken in De Chalet

Vuur brengt mensen samen. Het verbindt, geeft warmte en zorgt voor gezelligheid. Ook in het nieuwe seizoen van De Chalet steken Dominique Persoone, Roger van Damme en Peppe Giacomazza het vuur aan. Ze gaan echter nog een stapje verder en koken boven het vuur.


Dit doen ze met de Artola fiQ. Meer dan een vuurschaal. Het is een barbecue en vuurschaal in één. Het vormt het centrum van jouw outdoor experience. Hier begint alles: de warmte, de gezelligheid én natuurlijk het eten.

Niet alleen is het een sterk staaltje techniek, het is ook nog eens eyecatcher pur sang. Houtblokken worden aangestoken en het vuur verhit de stalen ring zoals de betere plancha. De fiQ onderscheidt zich van andere modellen omdat het hout op een rooster ligt er een aslade onder is. Hierdoor kun je resterende assen makkelijk verwijderen. Bovendien kan de luchttoevoer veel beter geregeld worden, waardoor je kunt spelen met temperatuur en intensiteit van het vuur.

Het grillrooster is in hoogte verstelbaar en zwenkbaar, wat niet alleen het bijvullen van hout makkelijker maakt, maar er ook voor zorgt dat het bakken en controleren van een stuk vlees of vis veel efficiënter verloopt. De Artola valt uit te bereiden met verschillende accessoires zoals een wokring om recht boven het vuur te wokken. Denk aan een heerlijke curry met mosselen, gebakken rijst of lekker runderreepjes met hoisinsaus.

Niet alleen is het handig en mooi, bij Artola gaan ze tenslotte resoluut voor duurzaamheid en het circulaire aspect. Materialen worden hergebruikt of afval krijgt een nieuwe bestemming.

Benieuwd wat Roger, Dominique en Peppe met de Artola maken? Je ontdekt het in de vurige afleveringen van De Chalet – Hollandse maatjes. Vanaf 28/11 elke zondag een nieuwe aflevering om 11u, 16u en 23u. Je vindt de recepten hier!

Lees ook...