Verbazend plezante groenten en fruit

Diepgeworteld

Meer dan 100 jaar moeten we teruggaan in de tijd om de roots van BelOrta te vinden. De telersorganisatie zit duidelijk diepgeworteld in de Belgische cultuur. En die kleine wortels zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 1.000 telers. 

Lekker lokaal

Lente, zomer, herfst of winter. Elk seizoen heeft bij BelOrta zijn eigen toppers. Het hele jaar door telen ze de beste groenten en fruit, volgens hun eigen seizoen. Zo kan BelOrta niet alleen het beste van bij ons aanbieden, maar ook aan duurzame teelt doen. Dat zorgt ervoor dat de lokaal geteelde groenten en fruit altijd kraakvers én heerlijk van smaak zijn. Waarom zou je verder kijken als de échte superfoods om de hoek groeien?

Wie zaait zal oogsten

De echte helden in het BelOrta verhaal? Dat zijn de telers. Zij zaaien en oogsten samen meer dan 170 verschillende soorten groenten en fruit. Door hun vakliefde en expertise geniet je bij BelOrta het hele jaar door van een grote variatie aan lokaal geteelde producten. Het doel van BelOrta en zijn telers? Blijven groeien! 

Verbazend plezant koken 

In de reportage ‘Verbazend plezant koken – met BelOrta’ gaat sterrenchef Bart Desmidt aan de slag met de heerlijke groenten en fruit van BelOrta. In de prachtige setting van een serre maakt hij enkele topgerechtjes voor ons klaar. 

Zelf aan de slag met de lokale topproducten van BelOrta? Check de heerlijke receptjes van Bart Desmidt! Hij maakt kalfsvlees met caponata en tomaat-garnaal met aardbei en burrata.

WIN WIN WIN

Wil je liever gaan genieten van Bart zijn kookkunsten? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want dankzij BelOrta maak jij kans op een etentje ter waarde van €500 bij Bartholomeus. Doe hier mee met de wedstrijd!


Lees ook...