Tijd om tijd te maken!

Te weinig uren op een dag? Klinkt ‘Ik heb geen tijd.’ jou bekend in de oren? Het leven kan soms een rat race zijn. Van volle agenda’s tot eindeloze to-do-lijstjes. Iedereen kampt tegenwoordig met een tijdgebrek. Soms vergeten we hoe belangrijk het is om onze tijd efficiënt in te delen. Sit back en neem een momentje voor onze tips om jouw tijd nuttig te besteden!

Ga voor goud!
Ochtendstond heeft goud in de mond. Negeer die snooze-knop want een vlot ochtendritueel aannemen is makkelijker dan je denkt. Neem even de tijd voor jezelf door een toertje te joggen. Een sessie chair yoga doet wonderen, zo kom je thuis of zelfs op de werkvloer - als er maar een stoel in de buurt is- volledig tot rust. Verwen jezelf met een gezonde kick start. Probeer Steffi’s snelle en gezonde ontbijtsmoothie met aardbei en havermout of een heerlijk amarantpapje. Healthy & easy!Drukke dag voor de boeg?
Busy day en voel je een hongertje opkomen? Grijp niet naar iets ongezonds. Laat die automaat vol ongezonde snacks aan de kant. Plan je boodschappen op voorhand om bewuste inkopen in huis te halen. Een happy food notebook is a must! 
Ook meeneemlunches besparen ons enorm veel tijd en zijn meestal ook in een mum van tijd klaar. Probeer Steffi's saloep met butternut en hazelnoot eens, zo heb je in no time een lekkere én gezonde lunch. Heerlijk!


Treat yourself!
Vergeet ook vooral niet om tijd voor jezelf in te lassen. Tijd nemen om te ontspannen is geen tijdverlies. Verdwalen in een goed boek of hersenloos bladeren door magazines doet wonderen. Serveer jezelf daarbij een lekkere gember- of saliethee of healthy chocoladekoekjes. Pure verwennerij!

‘s Avonds laat nog een hongertje? De verleiding om de koelkast te openen en u een suikerindigestie te eten is bijzonder groot. Keep it healthy, ook na middernacht. Een healthy choco-banaan papje is een absolute oplossing voor jouw midnight cravings.


Goesting in meer gezonde inspiratie? Bewonder Steffi elke woensdag in het nieuwe seizoen van de Gezonde Goesting om 11u, 17u en 23u op njam! of in haar nieuwe boek “Méér gezonde goesting".