Paté & C

Nieuwe foodconcepten schieten vandaag als paddenstoelen uit de grond. Als toegewijde foodies kunnen we deze evolutie natuurlijk alleen maar toejuichen. Maar sommige concepten springen daarbij toch wat meer in het oog als andere, en Paté & C is daar een goed voorbeeld van. Dit Belgische concept werd gecreëerd door Paul Morel, de flamboyante cocktailshaker die zijn strepen verdiende in Pure C en The Jane, en Kenny Burssens, chef van het Antwerpse wijnrestaurant InVINcible. Wij hadden een gezellige babbel met Paul en namen het unieke concept onder de loep.

Cocktail Paté en C

First things first: hoe zijn jullie bij de naam Paté & C gekomen?

De naam staat eigenlijk voor Paté en confituur, charcuterie en cocktails. Kenny wou graag iets met zijn zelfgemaakt paté doen, omdat daar vraag naar was in zijn restaurant InVINcible.  De combinatie van die twee is nieuw en de naam lag dan ook voor de hand (lacht).

Wat houdt het concept juist in?

Het is eigenlijk een heel simpel maar leuk concept. We vertrekken van het aperitiefmoment en combineren daarbij eenvoudige producten van topkwaliteit. Zelfgemaakte paté met confituur en andere bijgerechtjes, en cocktails in zak. Het ziet er simpel uit maar wat er in de verpakking zit is kwaliteit. Zo kunnen de mensen thuis snel en zonder veel moeite genieten.

We zijn gestart toen er vanuit de gemeente een vraag kwam voor een pup-up concept. We hebben dit uiteindelijk kunnen uitvoeren en konden daardoor twee maand testen met de hulp van de stadsdiensten. Dit was natuurlijk een unieke kans en we hebben gemerkt dat het concept aanslaat. Momenteel zit de testperiode erop en gaan we het concept verder finetunen om het in 2016 echt in de markt te zetten.

We zijn zeer blij met die pop up ervaring omdat we hierdoor op korte tijd een tof merk in de markt hebben kunnen zetten. We geven de mensen een ervaring mee waarmee zij thuis ook hun gasten kunnen verrassen. Uitpakken, de paté op een bordje schikken, de cocktail in een glas gieten, en samen genieten. Dat is toch fantastisch?

Wat waren de best verkopende producten?

De zelfgemaakte pickles en de boeren paté deden het ontzettend goed. Zo zie je maar dat mensen eigenlijk niet veel meer nodig hebben dan een eenvoudig product van topkwaliteit. Van de cocktails was de cocktail op basis van rode bietjes en bier de favoriet. Enkele restaurateurs hebben deze cocktail tevens in hun restaurant geserveerd.

Paté en C Mosterd

Wat mogen we in 2016 nog van jullie verwachten?

In de eerste plaats gaan we Paté en C verder uitbouwen. We gaan de komende maanden het concept verder onder de loep nemen en het in de markt zetten wanneer we ons volledig klaar voelen. We zijn al zeer tevreden dat we bevestiging kregen van de klanten en nu is het de uitdaging om te blijven vernieuwen.

Kan je ons ook iets vertellen over jullie persoonlijke achtergrond en hoe jullie elkaar hebben leren kennen?

Ikzelf (Paul) ben gestart bij Sergio Herman in Pure C. Daar heb ik mijn passie voor cocktails en andere dranken verder kunnen ontwikkelen. Met de start van The Jane ben ik naar Antwerpen verhuisd en heb ik daar een tijdje gewerkt. Dit jaar heb ik afscheid genomen van het team van Sergio om mijn eigen weg in te slaan.

Kenny (Burssens) is eigenaar van inVINcible en werkt er ook als sommelier. Hij weet de perfecte combinatie te brengen van een eerlijke keuken met pure smaken. Daarbij zorgt hij altijd voor een fantastisch wijnarrangement en het is ook in zijn restaurant dat we elkaar hebben leren kennen. Ik ging er zelf vaak eten en genoot er van de eenvoudige, maar fantastisch lekkere gerechten en de toffe wijntjes. We zijn aan de praat geraakt en werden snel goede vrienden. Onze gemeenschappelijke interesse voor mooie producten en dranken heeft er dan toe geleid dat we samen zijn gestart met Paté en C.

…Of hoe een gedeelde passie kan leiden tot een origineel en creatief concept. Bedankt voor de toelichting en veel succes in 2016!

Meer weten over Paté & C? Ontdek alle info op hun Facebookpagina.

Sven & Frank van de njam!-redactie

Lees ook...