Onze favoriete food trucks van 2016

De foodtruck-trend is duidelijker een blijvend gegeven. Al verschillende jaren worden culinaire evenementen opgefleurd met de komst van deze ‘kitchens-on-wheels’. Ze zorgen voor een leuk food-aanbod op festivals en andere events, maar geven ook sfeer door de leuke designs van de trucks. De laatste jaren duiken de foodtrucks overal op: op markten, gewoon in de straat, op alle soorten festivals, op trouwfeesten, en zelfs op foodtruck-only festivals. Wij geven je graag een overzichtje van onze favorieten deze zomer.

De BÚNbus

De BÚNbus is de mobiele versie van restaurant BÚN uit Antwerpen. Zowel in het mobiele als in het gewone restaurant kan je proeven van ‘Vietnamese Street Food’. Denk aan heerlijke Vietnamese noedelsoepen, gedroogde inktvis, gestoomde broodjes, en veel meer. Beide projecten worden beheerd door Huo Truong en Huibrecht Berends.


Villa Cassonade

Bij Villa Cassonade kan je genieten van echte, ambachtelijke pannenkoeken. De pannenkoeken zijn er maar liefst 40 centimeter groot en worden geserveerd met een topping naar keuze. Geef toe, wat smaakt er beter dan een versgebakken pannenkoek uit een schattige foodtruck?

Wafels en zo

Ook bij Wafels en zo ben je aan het juiste adres - correctie, de juiste foodtruck - voor zoete lekkernijen. Je kan er ook kiezen voor pannenkoeken maar de specialiteit zijn de verschillende soorten verse wafeltjes. Je hebt ze in alle geuren en kleuren: met chocolade, frangipane, framboos, appel en kaneel, amandel, citrus, … Enkel het kiezen vormt een probleem!

Madam Kwizien

Madam Kwizien is een opvallende foodtruck die je op vele evenementen tegenkomt. Bij deze foodtruck kan je terecht voor een uitgebreid gamma gerechtjes: croques, pasta’s, broodjes, warme ham of kippenvlees. De truck rijdt overigens ook in de winter rond en je kan er dan kiezen voor soep, of lekkere stoemp met worst.

Choco Kebab

De kebab – op en buiten het festival – is ondertussen goed ingeburgerd. Maar de choco kebab is dat minder! Deze ‘chocolade op het spit’ is een leuke dessertvariatie op de gewone kebab. Een lekker broodje wordt gevuld met chocolade en andere zoetigheden zoals fruit of room. Zo ontpopt dit gerechtje zich snel tot een heerlijk Street Food-dessert! Een droom voor chocoholics zoals wij ;-).

Fingerfood Truck

De fingerfood truck, dat zijn lekkere ambachtelijke gerechten om met de vingers op te peuzelen. Je hebt er de keuze uit 3 soorten gerechtjes: ‘sharing plates’ (zoals de heerlijke nachos met tortilla chips uit de oven, cheddar, rode ui, jalapanos en zure room), ‘street food’ (waar je zowel tapas als originele burgers terugvindt, proef bijvoorbeeld zeker de falafel burger met home made falafel, sesam, mango, curry, rucola en parmezaan), en ‘homemade sweets’ (onze tip: het tapa-dessert met tiramisu, choco mousse, framboos, advocaat, mokka en praliné). Om je vingers bij af te likken!

Jean Sur Mer

Ook liefhebbers van vis en zeevruchten kunnen genieten van hun favorieten producten bij de foodtruck van Jean Sur Mer. Deze foodtrucks (twee ondertussen) rijden immers rond met knapperige kibbeling, lekkere visburgers, artisanale garnaalkroketten, en vele andere lekkere visgerechten.


Smakelijk en keep on ‘food-trucking’!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...