Hallo herfst, hallo stoofpotjes!

Kortere dagen, koudere nachten en zo’n zin om te cocoonen: hallo herfst! Dus haal die ovenschotel vanonder het zomerstof, kies je favoriete ingrediënten en ga aan de slag. Of beter nog, doe mee aan onze wedstrijd en win een mini-cocotte van Le Creuset.

Bord-vol-restjes

Een koelkast vol restjes en geen idee wat te maken? Een stoofpotje natuurlijk!

Een overschotje vlees aanstoven met een beetje ui, enkele groenten (paprika, wortelen, …), wat krieltjes, een handvol verse tuinkruiden en wat tomatensaus erbij en sudderen maar.

Of ga voor een exotische toets en voeg wat kokosroom met een eetlepel Thaise currypasta toe aan je kippenstoofpotje. Handvol koriander erover om af te werken, portie aromatische kleefrijst erbij en klaar!

Heerlijk eenvoudig, budgetvriendelijk en boordevol smaak! (En wat dan met de restjes van het stoofpotje? Invriezen die handel, maar ook lekker als lunch de dag erna.)

Stoofpotje

Altijd goed: vlees, vis of veggie!

Word je wild van een mals stukje vlees, watertand je bij alles van ’t zeetje of kun je niet weerstaan aan een bord vol groentjes? Stoofpotjes kunnen echt alles aan, het zit ’m in de combinatie. Op onze website vind je verschillende toppertjes. Deze selecteerden wij alvast voor jou:

  • Breng de herfst op je bord met een wildstoofpotje van hinde: de uitgesproken smaak van het vlees combineert mooi met het zoete van de bosbessen.
  • Spice it up met dit pittig stoofpotje van zeevruchten. Witte vis die smelt in je mond, mosseltjes én een chilipepertje.
  • Of probeer deze eens: een linzenstoofpotje met spruitjes. Ook heel lekker de dag erna, pimp het stoofpotje gerust met wat verbrokkelde fetakaas erover of gebruik het als basis voor een salade met jonge spinazieblaadjes.

Size matters: uitpakken met je kleintje

Ken je die schattige mini-cocottes? Met zo’n piepklein dekseltje? Je stoofpotje zo presenteren is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel persoonlijk. En ze kunnen recht vanuit de oven op je bord. Lekker feestelijk als hapje bij een brunch zoals deze oefs-en-cocotte (met of zonder zalm), of gewoon als hoofdgerecht. Denk: stoofvlees in miniformaat met frietjes en een witlofslaatje.

Cocotte

Tijd voor wat telt

En terwijl dat stoofpotje rustig en lustig pruttelt, is er tijd.Tijd genoeg om gezellig mee aan tafel te schuiven en te keuvelen bij een glas wijn.En wat met de restjes van de wijn, als die er al zijn? Voor het volgende stoofpotje, tiens!

Lees ook...