Flanders Food Festival zet Culinair Vlaanderen op de kaart

Op 1 oktober werd het startschot gegeven van een uniek culinair event: Flanders Food Festival. Met dit evenement wilt Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met Horeca Vlaanderen en VVSG, dit najaar ons heerlijke culinaire aanbod in de kijker zetten. Daarbij kan njam! natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn dan ook trots om aan te kondigen dat wij officiële partner zijn van dit evenement. Tijd voor een overzicht van wat er allemaal op het lekkere programma staat!

Flanders Food Festival

Flanders Food Festival is eigenlijk een verzamelnaam voor een heel deel events en activiteiten rond de Vlaamse horeca en de Vlaamse producenten. Met het initiatief wilt de organisatie de horeca ondersteunen na de moeilijke coronaperiode en de producenten van onze lokale producten in de schijnwerpers plaatsen. Er zijn tientallen speciale diners, culinaire stadsfestivals, opendeurdagen bij producenten, wedstrijden, enzovoort. De evenementen vinden allemaal plaats tussen 1 oktober en 14 november 2021.

Handige zoektool voor de activiteiten

Er staan maar liefst 265 events en activiteiten op het programma van Flanders Food Festival: van volwaardige evenementen tot diners met unieke Belgische producten in restaurants. Om in dat grote aanbod je weg in te vinden, creëerde de organisatie een handige zoektool. Je kan deze raadplegen via deze link. Je kan daarbij gemakkelijk zoeken op trefwoorden, stad, data of budget.

Een greep uit het aanbod

Wij selecteerden enkele activiteiten die je niet mag missen:

  • Open Producenten Dag: op zaterdag 23 en zondag 24 oktober kan je bij een honderdtal lokale producenten terecht om hun producten te proeven en kennis te maken met hun verhaal. Een niet te missen gebeurtenis, want vele van deze bedrijven zijn normaal niet open voor bezoekers!
  • Pizza & Beer Pairing menu bij Otomat: ontdek bij pizza-instituut Otomat een speciaal menu met 3 kleine pizza’s gekoppeld aan 3 lokale bieren.
  • Jong Keukengeweld: Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld. Vlaamse jonge topchefs delen hun culinair vakmanschap met jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

Jong Keukengeweld maakt al jaren de jongere generatie warm voor de Vlaamse gastronomie.

  • The Forgotten Fish bij verschillende restaurants: maak kennis met de lekkerste “vergeten Noordzeevissen” bij verschillende NorthSeaChefs restaurants.
  • De Vleeshalle Smaak/Toer: een culinaire wandeling doorheen De Vleeshalle in Mechelen.
  • Say Cheese!: een heerlijk evenement rond Belgische kazen en Belgische wijnen
  • Eerder vonden ook reeds “Smaakmeesters” (het culinair festival in Antwerpen) en de gerenommeerde “World’s 50 Best Restaurants”-bekendmaking plaats.  

Het aanbod lijkt wel oneindig te zijn, neem dus zeker een kijkje op de website om te bekijken welke activiteiten je best nog in je programma opneemt.

Werk je zelf in de horeca en wil je graag meedoen? Dat kan! Inschrijven als deelnemende horecazaak kan nog tot 14 november via deze link.

Sven van de njam!-redactie.