Exotische smaken uit India: Mango, kardemom en saffraan

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Ontdek hier haar zoete ontdekkingen in India!

De Alphonso-mango: de koning van de Indiase mango's

Mango's zijn niet alleen een populaire vrucht in India, maar over de hele wereld. India is de grootste producent van mango's ter wereld en heeft meer dan 20 soorten mango varianten, elk met een eigen unieke smaak en textuur. Een van de meest geliefde varianten is de Alphonso-mango, die bekend staat om zijn zoete smaak en sappigheid.

De Alphonso-mango's worden voornamelijk geteeld in de regio Ratnagiri in Maharashtra, deze plek staat bekend als de 'Alphonso-hoofdstad' van India. De mango’s worden enkel geoogst tussen maart en juni, wat van deze mango’s een echte delicatesse maakt!

Door de beperkte beschikbaarheid kan je zien dat de prijzen een stuk hoger liggen dan voor andere mango’s. Op de luchthavens in India komen vaak meerdere dozen Alphonso-mango’s op de bagageband tevoorschijn, ze zijn over het hele land geliefd!  

Ontdek de culinaire hoogstandjes van Mumbai

In Mumbai, een bruisende stad in India, kun je op verschillende manieren genieten van de heerlijke smaak van Alphonso-mango's . Je kan deze mango’s op vele plekken gewoon  vers uit het vuistje eten. Maar je kan ook genieten van verschillende mango-gerechten en desserts zoals mango lassi, mango iced latte en  mango ijs. Zowat elk gerecht met deze mango’s is verslavend lekker! Als je een bezoek brengt aan Mumbai, mag je de kans niet missen om de heerlijke Alphonso-mango te proeven en de culinaire hoogstandjes van de stad te ervaren.

Stage lopen bij de Callebaut Chocolate Academy in Mumbai: een onvergetelijke ervaring

Mumbai heeft nog veel meer te bieden op het gebied van eten en drinken. De stad is de thuisbasis van de Callebaut Chocolate Academy, waar chocolatiers en patissiers worden opgeleid door professionals. Ik liep een maand stage in de academie en werkte samen met top-patissier Pratik Deshmukh. Hij heeft een impressionante carrière achter de rug in de 5-sterren hotels van Oberoi. De chef leerde me werken met verschillende Indiase smaken zoals kardemom, saffraan, chilipepers, kurkuma en mango . We combineerden al deze traditionele Indiase smaken met een van de meest geliefde ingrediënten ter wereld - chocolade.

Als je geïnteresseerd bent in chocolade en patisserie, is de Callebaut Chocolate Academy de perfecte plek om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe smaken te ontdekken!

Mango Entremet met Kardemom en Saffraan

Als je op zoek bent naar een exotisch dessert dat je smaakpapillen zal verrassen, probeer dan deze mango entremet met kardemom en saffraan. Gemaakt met de zoete en aromatische Alphonso-mango's, wordt dit dessert op smaak gebracht met de pittige warmte van kardemom en de rijke, kruidige smaak van saffraan. Het is een perfecte combinatie van exotische smaken die zeker indruk zal maken op elke tafel.

Lees ook...