Een avond in Room4Dessert, het unieke restaurant van top-patissier Will Goldfarb

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Ontdek hier haar zoete ontdekkingen op Bali!

Tijdens een wereldreis in het teken van patisserie en chocolade kan een bezoek aan het restaurant van Will Goldfarb, een van de beste patissiers ter wereld, niet ontbreken! Ik neem jullie met veel plezier en een grote dosis nieuwsgierigheid mee naar Room4Dessert in Bali. 

Wie is Will Goldfarb? 

Je herkent Will Goldfarb misschien uit één van de afleveringen van Chefs Table op Netflix. In deze documentaire kom je te weten hoe hij het met vele ups en downs tot aan de absolute top schopte! Will Goldfarb is een vaste waarde in de patisseriewereld. Hij is een gerenommeerd banketbakker die zijn stempel heeft gedrukt in de culinaire wereld met zijn unieke visie op het maken van desserts. Will Goldfarb is een inspiratiebron voor vele (patisserie) chefs, inclusief mezelf! 

Bij Goldfarb's desserts draait alles om het creëren van verschillende smaken en texturen. Hij gebruikt de beste ingrediënten zoals tropisch fruit, lokale kruiden en zelfgemaakte chocolade. Met als resultaat desserts die niet alleen overheerlijk zijn, maar er ook prachtig uitzien. De innovatieve desserts van deze New Yorkse chef patissier laten een blijvende indruk achter!

Room4Dessert restaurant en academie 

Goldfarb’s restaurant, Room4Dessert in Bali, is een must-visit voor patisserie-lovers en kon dus niet ontbreken op mijn to-do list hier! 

Bij Room4Dessert biedt Goldfarb een uniek dessertproeverij menu aan, waarbij elke gang tot in de puntjes verfijnd is. Het restaurant is gelegen in de Balinese jungle en heeft een open keuken. Zo kan iedereen Goldfarb en zijn team aan het werk zien. Ik koos voor het dessert menu dat samen met een mocktail pairing kwam, een perfecte keuze als je het mij vraagt! 

Goldfarb's passie voor patisserie gaat verder dan het creëren van heerlijke desserts in zijn restaurant. Hij wil zijn expertise delen met andere chefs en patissiers en biedt daarom patisserie lessen en workshops aan in zijn Room4dessert Academy voor wie de passie voor patisserie deelt. Naast zijn restaurant heeft hij ook een winkel, The Powder Room,  waar je enkele delicatessen kan kopen.

Enkele toppers uit het menu 

Brie de meow 

Dit was het eerste dessert dat ik probeerde. Een panna cotta die op smaak werd gebracht met het typisch Indonesisch kruid sorghum en werd afgewerkt met slangenfruit. Super fris en vooral heel leuk gepresenteerd! 

Bread and sorrow

Dit is een moderne versie van een tarte tatin. De tatin wordt op smaak gebracht met vermouth, een zachte meringue en heerlijk vers gedraaid ijs van bruin zuurdesembrood. Dit bijzondere ijs was een van mijn favoriete elementen uit alle desserts van de avond.

Puff spice 

Deze krokante soes, gevuld met gerookte ananas en ananassorbet, werd afgewerkt met een heerlijk suikerkrokantje. Het krokantje werd op smaak gebracht met verse speculaaskruiden uit de tuin van Goldfarb. 

Puppy Miyake 

Mijn favoriete dessert op het menu! Een verse crème brûlée met chocolade. Deze crème brûlée werd geserveerd met een potje grof zeezout en een flesje eetbaar parfum. Het dessert is vernoemd naar het bekende parfum van Issey Miyake ‘L'Eau d'Issey’. Je kon de crème brûlée naar smaak afwerken met het zout en het parfum met toetsen van mangosteen, kaffir, limoen en enkele kruiden.

Will Goldfarb deed een nieuwe, moderne en duurzame wind waaien in de wereld van desserts. Hij verlegt continu zijn grenzen en inspireert op die manier velen om hetzelfde te doen. Mijn ervaring bij Room4Dessert is er zeker eentje om nooit te vergeten! Ik kocht alvast zijn boek om thuis zelf aan de slag te kunnen gaan met zijn tips en tricks.

Lees ook...