Culinaire citytrip in eigen land - 8 heerlijke adresjes in Brussel

Voor een culinaire citytrip hoef je heus niet altijd naar het buitenland. Integendeel, ons land heeft zoveel culinaire troeven in huis, dat je hier eigenlijk elk weekend op gastronomische ontdekking zou kunnen. Vandaag nemen we daarbij onze hoofdstad onder de loep. Brussel heeft door haar internationale karakter restaurants in alle segmenten van de gastronomie. Van de allerbeste burgers tot Afrikaanse restaurants, van rasechte Belgische brasseries tot verfijnde hoogstaande restaurants. Bonjour Bruxelles, bonjour ma belle! 

1. Les Filles

We starten onze culinaire citytrip bij het ontbijt. Daarvoor kan je in Brussel terecht bij Les Filles. Op maar liefst vier locaties in het centrum kan je hier genieten van een heerlijk, biologisch en duurzaam ontbijt. Les Filles werkt enkel samen met lokale producenten en probeert zoveel mogelijk de onnodige tussenpersonen te vermijden. Daardoor is alles extreem vers en heerlijk van smaak, van het fantastische gebak tot de smeuïge eitjes.

2. Humphrey Chez Pias

Humphrey Chez Pias is het restaurant van Glen Ramaekers en zijn vrouw Julie De Block. Je kan hier komen proeven van een verrassende, creatieve interpretatie van de Filipijnse keuken. Wat denk je bijvoorbeeld van gerechten zoals “drakenfruit met Kinilaw coquilles” of een combinatie van nashi peer met paling? Tip: proef hier zeker ook van de originele cocktails!

3. Rob’s Gourmet Market

Na het ontbijt is het tijd om culinair te shoppen. Bij Rob’s Gourmet Market in Sint-Pieters-Woluwe kan je terecht voor de allerbeste producten van gerenommeerde producenten. Zo vind je er bijvoorbeeld brood en patisserie van Atelier de Max, La cantine de Géraldine, Darcis, Debailleul, Ducobu, Joost Arijs, Nihoul en Wittamer. Maar ook hoogkwalitatieve charcuterie, gerijpt rundsvlees, verse vis en zeevruchten: het aanbod is hier eindeloos.

4. Gare Maritime Food Market

Gare Maritime, gelegen op de site van Tour&Taxis, is de nieuwste én hipste street food market van Brussel. Je vindt er maar liefst 10 standen van bekende chefs, restaurants of horecaconcepten. Zo is er momenteel een “Tomorrowland kitchen”, kan je er proeven van gerechten van de buitenlandse driesterrenchef Mauro Colagreco, en kan je er bij “Sugarlandia” smullen van Belgische desserts en andere heerlijke zoete zondes.

5. Bozar restaurant

Bozar restaurant kan je ontdekken in hartje Brussel, vlakbij het centraal station. Het is het restaurant van gerenommeerde chef Karen Torosyan. Karen verwierf bekendheid door zijn uitzonderlijke uitvoeringen van klassieke gerechten zoals de Paté en croute of de gevulde pasteien. Zijn kaart is beperkt, maar elk gerecht is tot in de puntjes uitgewerkt. De klassiekers op de kaart, zoals de Tourte charcutière met Baskisch varken van Pierre Oteizan, ganzenlever en kalfszwezerik, moet je minimaal 48 uur op voorhand bestellen.

6. Rambo

Rambo is the place to be voor fantastische hamburgers. Deze worden hier op de “Classic LA-style” bereid. Onze favoriet? De “Chili”, met een broodje van aardappel, Black Angus burger, rundschili, Amerikaanse kaas, pickles, ketchup en mosterd. Yeah, baby! 

7. Habibi

Habibi groeide op korte tijd uit tot en van de bekendste Libanese restaurants in Brussel. Niet alleen het eten is hier fantastisch, ook de sfeer is uitzonderlijk. Op de kaart ontdek je het lekkerste uit de Libanese keuken, zoals “Zaatar Panisse”, “Houmous Habibi” of “Pulled Lamb Man’Oushe”.

8. La Paix restaurant

Met twee Michelinsterren en 17,5 op 20 in de Gault&Millau gids, is La Paix een van de hoogst gequoteerde restaurants in Brussel. Chef David Martin is naast een bijzondere chef ook een uitzonderlijk ondernemer en heeft ondertussen diverse restaurants en bedrijven. Bij La Paix brengt hij een hoogstaande, verfijnde keuken gebaseerd op Japanse smaken en technieken. Verwacht je aan gerechten zoals Chawanmushi met witte asperges, A5 Wagyu ham en grijze garnalen of gevogelte uit de Périgord met Yubeshi en Vin Jaune.


Sven van de njam!-redactie 

Lees ook...