Binnenkijken bij The Chocolate Academy in São Paulo!

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Ontdek hier haar zoete ontdekkingen in Brazilië!

Na een lange reis kwam ik aan in São Paulo om aan mijn stage bij The Chocolate Academy te beginnen, iets waar ik super hard naar uitgekeken heb! Onder leiding van chefs Bertrand Busquet en Thimony Florencio leerde ik super veel bij. In de academy wordt er constant geïnnoveerd om de Callebaut-producten op zo veel mogelijk manieren te kunnen verwerken. Er worden ook meerdaagse cursussen en seminaries  gegeven aan professionele chocolatiers uit Brazilië. Chocolade verder dan de basis


Mijn eerste week begon meteen goed, er begon een 4-daagse cursus waarbij ik super veel bij leerde. Van verschillende pralines tot afwerkingstechnieken en zelfs artisanale Snickers, Twix en Bounty’s, het was een super eerste week!  Er zaten enkele smaken in de cursus waarvan ik nog nooit gehoord had, bijvoorbeeld ‘uvaia’, dit is een traditionele Braziliaanse vrucht. Wij kennen allemaal cashewnoten, maar in Brazilië gebruiken ze ook de vrucht van deze noot. Hiermee maakten we een heerlijke praline, cashew-praliné met cashew-ganache.Belgische week op het de academie! 

Tijdens mijn tweede week mocht ik enkele ‘Belgische’ testjes uitvoeren. Ik maakte onder andere melo cakes, Kerst melo cakes, chocolade bokkenpootjes, Luikse wafels in chocolade gedipt en cacao Luikse wafels. Ik geef jullie met plezier het recept van mijn Kerst melo cakes met speculaas en sinaasappel! Deze kunnen niet ontbreken op het Kerst-buffet! Op bezoek bij Renata Arassiro 

Naast het werken in de academie mocht ik ook een dag mee op commercieel bezoek. We gingen langs bij Renata Arassiro, zij is al bijna 20 jaar ambassadrice van Callebaut. Ik kreeg de kans om even met haar te babbelen over wat ze allemaal doet en hoe ze in de chocoladewereld terecht is gekomen. Ik mocht ook een paar waanzinnig lekkere pralines proeven! Renata is een chocolatier die ik enorm bewonder!


Lees ook...