BBQ-season: 7 onmisbare zomerdrankjes voor bij een geslaagde barbecue

Gezellig met vrienden en familie in de tuin, genieten van het lekkers van op de grill: het is voor velen de definitie van de zomer. Het barbecueseizoen draait ondertussen op volle toeren en dat vraagt om inspiratie. Vandaag kiezen we daarbij voor de inhoud van het glas. Want bij een geslaagde barbecue horen geslaagde drankjes, toch? Wij selecteerden 7 onmisbare zomerdrankjes voor bij jouw perfecte barbecue. 

Paloma cocktail

De Paloma cocktail is misschien wel hét zomerdrankje van 2023. Deze cocktail is super populair in Mexico en werd uitgevonden door Don Javier Delgado Corona, de eigenaar van de legendarische bar La Capilla in het Mexicaanse stadje Tequila. En ja hoor, tequila is inderdaad een van de hoofdbestanddelen van deze cocktail. Daaraan worden limoensap, agavesiroop, pompelmoessap en bruiswater toegevoegd. De verfrissende, lichtzoete smaak maakt van deze cocktail het ideale aperitief bij een barbecue.

Rosé Spritz

Deze Rosé Spritz is de zomer in het glas. En dan bedoelen we niet alleen de op en top zomerse roze kleur. Ook de smaak proeft naar de zomer. Daarvoor verantwoordelijk zijn rosé wijn, Aperol, limoensap, sinaasappelsap en bruiswater. Wat een combinatie! 

Mocktail met siroop van rozen

In 2023 kunnen mocktails niet ontbreken op jouw barbecue. Want niet- of “low-alcoholisch” is hip,  trendy én gezond. En dat mocktails even lekker en creatief kunnen zijn dan cocktails, is ondertussen algemeen geweten. Deze mocktail met siroop van rozen is daarvan het bewijs. De siroop kan je gemakkelijk zelf maken en is bovendien lang houdbaar. Voor de mocktail zelf meng je de rozenbloesemsiroop met citroen en spuitwater, en klaar is kees. Werk de mocktail af met enkele gedroogde bloemen en ijsblokjes met eetbare bloemetjes in om het extra feestelijk te maken.

Frozen Bellini Mocktail (kids proof!)

Ook aan de kinderen hebben we gedacht. Want iedereen verdient een verrassend en vooral plezant drankje tijdens de barbecue. Voor deze kids proof frozen bellini mocktail doe je K3 orange squeezie ijsjes, bevroren perzikstukjes, limoen en perzik iced tea in een blender. Mixen, afwerken met munt en genieten maar! Tip: een heel fijne mocktail om samen met de kids te maken.

Summer Rum Punch

Niets zo heerlijk dan een grote kom punch op tafel waar iedereen naar hartenlust uit kan scheppen. Deze Summer Rum Punch is zeer gemakkelijk te maken en combineert veel fruit, kruiden en twee soorten rum. Overheerlijk, maar opgelet: het drankje is zo lekker dat je er snel te veel van drinkt (en dat zal je de dag erna nog voelen 😊)!

Granaatappeldrank met munt

Deze originele mocktail ziet er fantastisch uit, is gezond, klaar in een handomdraai én heerlijk verfrissend op de warmste dagen. Redenen te over dus om dit recept thuis eens te proberen. Je hebt er enkel granaatappelsap, muntblaadjes, limoensap, honing en ijsblokjes voor nodig.

Biersangria

Heb je een gezelschap op bezoek dat wel eens een biertje lust, maar ook van sangria kan genieten? Pak dan eens uit met deze verrassende biersangria. In het recept krijgt het fruit in de sangria gezelschap van witte wijn en frambozenbier. Dat maakt de sangria lichter én op en top zomers.  

Lees ook...