10 internatonale food Instagrammers die je moet volgen

Foodblogs zijn ondertussen zowat even goed ingeburgerd als kookboeken. Het is dan ook ontzettend gemakkelijk om online inspiratie op te doen voor heerlijke recepten, tips & tricks en weetjes over de beste producten en technieken. Ook Instagram won de voorbije jaren aan populariteit voor wat betreft het foodgedeelte. Het is dan ook een zeer geschikt medium om mooie foto’s van alles wat met eten te maken heeft te delen en zo een schare trouwe volgers op te bouwen. Daardoor kan elke creatieveling of goede fotograaf vandaag een online bekendheid worden. Wij zetten voor jullie 10 van onze favoriete internationale Instagrammers op een rijtje.

halfbakedharvest

Met zo’n 1,6 miljoen Instagramvolgers is half baked harvest een blogster om u tegen te zeggen. De oprichtster Tieghan komt zelf uit een grote familie waar eten zeer belangrijk is. Die familiale insteek komt ook terug op haar blog en Instagrampagina. De gerechten zijn ‘family-proof’, haalbaar om thuis te maken en vooral fantastisch in beeld gebracht.

chefjacqueslamerde

Chef Jacques la Merde maakt gerechten die eruitzien alsof ze zo uit een toprestaurant zouden kunnen komen. Maar eigenlijk zijn al zijn gerechten gemaakt van restjes (vaak van junkfood). Cheddar, dorito’s, snoepjes, ontbijtgranen, … Je kan het zo gek niet bedenken of deze chef maakt er een prachtig uitziend gerechtje van. Wat denk je bijvoorbeeld van “Chunks of little debbie honey bunz, lemon heads, a single not of orange cream twizzlers, fruity hoops dust, calendula and chamomile”?

vetarianadventures

Shelly Westerhausen is ervan overtuigd dat het eten van minder vlees geen compromis hoeft te zijn. Daarvoor deelt ze op haar Instagram pagina en blog inspirerende vegetarische gerechten. Die zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook echt fantastisch lekker.

symmetrybreakfast

In de categorie ‘best-bizarre-maar-toch-prachtige’ Instagram accounts is symmetrybreakfast misschien wel de meest opvallende. Op deze pagina vind je prachtige foto’s van perfect symmetrisch geplaatste dubbele ontbijtspreads. Een vreemde insteek, dat wel, maar prachtig om naar te kijken! 

thefeedfeed

De feedfeed bouwde door de jaren heen een fanbase uit met zo’n 1,7 miljoen volgers. En die krijg je natuurlijk niet zomaar. Feedfeed is eigenlijk een een crowdsourced digitale kookpublicatie en community. De website en Instagram pagina zijn uitgegroeid tot een plek waar je terecht kan voor talloze heerlijke recepten, waarbij respect en erkenning voor de voedselproducenten en leveranciers steeds centraal staan.

foodgod

Wat de “foodgod” juist zo populair maakt, is eigenlijk moeilijk te zeggen. De foto’s zijn absoluut niet van uitzonderlijke kwaliteit en recepten vind je hier ook niet. Maar toch pronkt de Instagrampagina van Jonathan Cheban met maar liefst 3,6 miljoen volgers. Jonathan is in Amerika een bekend persoon en op zijn pagina pronkt hij naast eten ook met de aanwezigheid van verschillende internationale beroemdheden. Entertainend en grappig is zijn pagina zeker, en je ziet er ook vaak bizarre ingrediënten of reuzeporties voorbijkomen. 

girleatworld 

Girl eat world is wat de naam doet vermoeden: een meisje dat de wereld rond eet. De foto’s zijn daarbij steeds in dezelfde format getrokken, waarbij je haar hand ziet met een typische bereiding bij een bekende bezienswaardigheid. De pagina ziet er niet alleen goed uit, ze is ook zeer informatief! 

cococakeland

Op de Instagrampagina van cococakeland kan je terecht voor de allerschattigste bakcreaties. Lyndsay is een bakster, blogster en mama uit Vancouver en bakt taarten en cakes in overvloed. Altijd kleurrijk, soms wat grappig, en vooral zeer smaakvol.

ladyandpups

Lady and pups is een prachtig vormgegeven Instagrampagina van de Taiwanese Mandy Lee. Ze begon met haar blog in 2012 als… uitlaatklep. Vandaar waarschijnlijk de wat donkere maar zeer stijlvolle layout. Ze gaf ook al enkele boeken uit binnen datzelfde thema, zoals “The art of escapism cooking”.

jamieoliver

Met 8,1 miljoen volgers spant Jamie Oliver de kroon van het aantal volgers in deze lijst. De celebrity chef is dan ook al jaren bezig met de uitbouw van zijn Instagram pagina en zit ondertussen aan bijna 8.000 posts. Feel good recepten en een familiale insteek staan daarbij centraal. Een must-follow.

Sven van de njam!-redactie