Zuppa inglese

Uit het boek Vijftig tinten amore
Foto: Bart Van Leuven ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
16 lange vingers
20 amarenakersen
jonge rozemarijnblaadjes
2 dl alchermeslikeur (of sap van amarenakersen)
1 dl suikerwater
50 gr eiwit
20 gr griessuiker

Bereiden:

Bereid de gelei. Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de alchermeslikeur op en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door. Giet de siroop in een platte schaal en laat afkoelen in de koelkast.

Bereid de meringue italienne. Kook het suikerwater. Klop ondertussen de eiwitten met de suiker luchtig in de keukenmachine en voeg voorzichtig het hete suikerwater toe. Laat al kloppend afkoelen tot een stevig, lobbig schuim.

Bereid de pudding. Snijd de vanillestok doormidden en verwijder het merg. Voeg het merg toe aan de melk, breng aan de kook en zet opzij. Klop de eierdooiers en suiker tot een witte massa (ruban). Meng er de maizena en bloem door. Giet de melk erbij en meng tot een gladde saus. Zet het mengsel weer op het vuur en klop tot een egale crème. Blijf kloppen en laat niet aanbranden. Stort het mengsel in een kom en laat afkoelen.

Klop de room stevig op. Meng door de afgekoelde crème en doe in een spuitzak.

Schik vier lange vingers op een bordje en spuit daartussen de pudding. Spuit er toefjes meringue op en karamelliseer met een keukenbrandertje. Werk af met gelei, amarenakersen en fijngehakte rozemarijn.

Inspiratie & blog