Zeebaars met kastanjecrème

Gezien in De Garde van Gert

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
6 aardappelen
400 gr gezouten boter
1 scheutje melk
20 gekookte, gepelde kastanjes
150 ml melk
1 scheut olijfolie
1 kg mosselen
1 bussel selder, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 teentjes look
2 zeebaarsfilets
0,5 el currypoeder
enkele blaadjes postelein
peper - zout
boter - olijfolie

Bereiden:

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.

Smelt de boter in een pannetje op het vuur.

Stort de kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Doe ze vervolgens in een blender. Voeg de melk en de olijfolie toe.

Was de mosselen en doe ze in een grote kookpot samen met de selder, wortel, ui, look, rozemarijn en tijm. Kruid met peper en zout. Laat de mosselen garen onder deksel. Giet de mosselen af en vang het mosselvocht op. Haal de mosselen vervolgens uit de schelp.

Doe het mosselvocht in de blender. Voeg een tiental mosselen, een vijftal eetlepels gesmolten boter toe en een halve eetlepel currypoeder toe. Mix tot een gladde saus.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Kruid de zeebaars met peper van de molen. Bak de zeebaars op de velkant in de olijfolie.

Giet de aardappelen af en meng de resterende gesmolten boter onder. Duw de puree vervolgens door een fijne zeef en voeg een scheutje melk toe. Meng goed.

Serveren:

Schep de zeebaars en de puree op een bord. Schuim de jus van mosselen nog even op en lepel de saus over de vis. Werk af met de crème van kastanjes, enkele mosseltjes en enkele blaadjes postelein. 

Inspiratie & blog