Yellow fever

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Bacardi Reserva rum
2 cl gembersiroop
2 cl vers sinaasappelsap
3 cl vers limoensap
1 stukje verse gember
2 el rietsuiker
10-tal ijsblokjes
soort glas: martiniglas

Bereiden:

Wrijf de rand van het glas in met de aangesneden kant van de verse gember en dip het glas in de rietsuiker. Neem een mixglas en vul het met de Bacardi Reserva rum, de gembersiroop, het sinaasappelsap en het limoensap. Vul de shaker met ijs, zet het mixglas erop en schud hard. Neem de zeef en strain de cocktail voorzichtig dubbel in het martiniglas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog