Wrap met gerookte zalm

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

Even geduld...
1 groot lang niet-gesneden wit of bruin brood
1 vlootje Philadelphiasmeerkaas
150 gr gerookte zalm

Bereiden:

Neem een niet gesneden lang wit of bruin brood. Snij er een boterhammetje af in de lengte van het brood. Snij de korstjes eraf. 

Smeer een laagje Philadelphia (natuur of met kruiden) op het brood en beleg het dan met plakjes gerookte zalm. 

Serveren: 

Rol de boterham en draai die strak in vershoudfolie. Zet de wrap nog minstens een uurtje in de koelkast alvorens te serveren. 

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog