White Negroni

Een recept van Manuel Wouters

Ontdek de sterrenrestaurants van onze njam!-chefs in het gloednieuwe seizoen van 'De Sterrenkaart'.

Ontdek de sterrenrestaurants van onze njam!-chefs in het gloednieuwe seizoen van 'De Sterrenkaart'.

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl Suze
2 cl Lillet blanc
2 citroenpartjes
6-tal ijsblokjes

Klassieke cocktails dienen ook als sjabloon voor eigentijdse variaties. De oorspronkelijke Negroni draait om het contrast tussen de halfzoete vermout en de bittere Campari. Hier verschuift de balans. De Lillet Blanc zoekt zelf al het evenwicht tussen bitter en fris en fruitig, en is niet opgewassen tegen de Suze, want in de Franse kruidenlikeur haalt de bittere gentiaan duidelijk de bovenhand. Het resultaat? Heerlijk bitter en nog beter als aperitief dan de klassieke Negroni.

Bereiden:

Snijd twee partjes citroen en doe ze in het glas. Steek met een cocktaillepel in het vruchtvlees en de schil, zodat het sap en de aroma’s vrijkomen. Voeg de overige ingrediënten toe. Voeg ijsblokjes toe en roer goed.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog