Vesper

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl Boodles London Dry Gin
2 cl Stolichnaya Cristal wodka
1 cl Lillet Blanc
10-tal ijsblokjes
1 citroen
soort glas: martini glas

Bereiden:

Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Vul het mixglas met de London Dry gin, de wodka en de Lillet Blanc. Voeg de ijsblokjes toe en roer ongeveer tien seconden. Verwijder het ijs uit het martiniglas en strain de cocktail voorzichtig in het glas.

Snijd met behulp van een dunschiller de citroenzeste boven het martiniglas, knijp de zeste uit (met de gele schil over de cocktail): zo creëer je een fijne nevel van etherische citroenolie. Wrijf de zeste nog even over de rand van het glas en voeg ze dan toe aan de cocktail.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog