Verse kruidenblaadjes in chocolade

Een recept van Dominique Persoone

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

blaadje blaadjes Even geduld...
300 gr fondantchocolade
30 verse muntblaadjes
30 blaadjes verse ananassalie
30 blaadjes verse paarse basilicum
1 potje frambozenpoeder
1 potje mangopoeder
1 potje venkelpoeder

Bereiden: 

Was de blaadjes van de verse kruiden en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier, leg ze op bakpapier (of aluminiumfolie). 

Breng de chocolade op temperatuur. 

Besmeer één zijde van elk blaadje met chocolade. Dat gaat het makkelijkst met een keukenborsteltje. Laat de chocolade uitharden. Draai elk blaadje voorzichtig op met een klein mesje en bestrijk ook de andere zijde met chocolade. Werk eventueel af met wat fruitpoeder of gemalen kruid. Bijvoorbeeld munt met frambozenpoeder, paarse basilicum met mangopoeder en ananassalie met venkelpoeder. 

Tips: 

Voor dit kunstige dessertje kun je natuurlijk ook andere kruiden gebruiken zoals korianderblaadjes of shiso. Ook de chocoladesoort kan je zelf kiezen. 

Om de blaadjes extra 'crunch' te geven kun je kleine stukjes geroosterde noten, nougatine of stukjes karamel door de chocolade mengen. 

Je kunt de blaadjes ook los gebruiken om er bijvoorbeeld een dessert mee af te werken. 

Deze chocoladetraktatie kun je zeker drie dagen bewaren en is dus makkelijk van tevoren te maken voor een komend feestje! 

© Foto: Roos Mestdagh

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog