Turf club nr 2

Een recept van Manuel Wouters

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Filliers Dry Gin 28
3 cl droge vermout
1 cocktaillepel absint
1 cocktaillepel Luxardo maraschinolikeur
1/2 cocktaillepel orange bitters
10-tal ijsblokjes

Echte gentlemen hielden van paardenrennen. Om ongestoord te kunnen converseren en gokken richtten ze turf clubs op. Daar zijn meerdere turf cocktails ontstaan die gin koppelen aan vermout. Nr. 2 heeft een geboorteplaats en -datum. Zaterdag 14 februari 1931, to be exact, in de Western India Turf Club van het Taj Mahal Hotel in Bombay Na de Maharadja van Rajpipla Gold Cup verlangde de plaatselijke manager van General Motors Export een turf cocktail. Klassiek van snit, maar toch uniek. Dit recept was het resultaat.

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Roer ongeveer tien seconden. Verwijder het ijs uit het delmonicoglas en zeef de Turf Club Nr II in het voorgekoelde glas.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog