Tom Collins

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Bombay Sapphire gin
2 cl vers citroensap
2 tl poedersuiker
15-tal ijsblokjes
sodawater
garnituur citroenschijfje
soort glas: collinsglas

Bereiden:

Neem het mixglas en giet er de gin in. Voeg het vers geperst citroensap toe en de poedersuiker. Neem de shaker en vul die met ijs. Sluit de shaker met het mixglas en schud hard. Zeef de Tom Collins in een met ijsblokjes gevuld collinsglas.

Top af met soda of bruisend water. Werk af met een citroenschijfje en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog