Staartvis met preipuree en mousseline

Staartvis met preipuree en mousseline
Ook in njam! boek Heerlijk van bij ons
Hoeveelheid Ingrediënt
4 dikke aardappelen
3 preiwitten
165 gr boter
5 cl room
2 cl witte wijn
1 limoen, het sap
2 eidooiers
1 mespuntje cayennepeper
600 gr staartvisfilet
2 cl olijfolie
8 sprietjes bieslook
peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Was ze nog even en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en droog kort op. Prak de aardappelen met een stamper.

Snij ondertussen het wit van de preien fijn. Stoof de prei in 40 gram boter gaar. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg bij de geprakte aardappelen en giet er de helft van de room bij. Hou warm onder een deksel met handdoek.

Smelt 125 gram boter en scheid het melkgedeelte van het botervet. Roer de eidooiers los met de witte wijn en het sap van de limoen. Kruid met peper van de molen en zout. Klop op een zacht vuurtje op tot de eidooiers alle vloeistof hebben gebonden. Roer er van het vuur de gesmolten boter door. Klop de rest van de room halfstijf en meng onder de saus. Kruid met cayennepeper en eventueel wat zout.

Snij de staartvis in mooie plakjes en wentel ze in de olie. Kruid net voor het roosteren met peper van de molen en zout. Verhit een grillpan en rooster de plakjes mooi gaar met een ruitmotief. Dat doe je door de plakjes een kwart te draaien na ze een minuutje te roosteren langs beide zijden.

Serveren:

Schik de preistamppot in het midden van een groot bord. Lepel er de mousseline rond. Schik de plakjes staartvis op de preistamppot. Versier met sprietjes bieslook.