Spring Gin Original

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Spring Gin Original
1 zeste van limoen
enkele jeneverbessen
20 cl Fentimans Tonic

De Spring Gin dankt zijn unieke karakter aan twee niet eerder gebruikte botanicals: rabarberwortel, voor een vleugje bitterheid, en de dennenknopjes die Manuel herinneren aan de geur van de dennenbossen in de Kempen, waar hij opgroeide. In totaal zijn er dertien botanicals in het spel. De gin wordt vier keer gedistilleerd en artisanaal vervaardigd in de stijl van een London Dry Gin.

Bereiden: 

Neem een longdrink glas en vul het met ijsblokjes om het glas af te koelen. Giet het overtollige smeltwater weg.

Voeg een maatje Spring Gin Original toe. Garneer met de zeste van een limoen en enkele jeneverbessen.

Serveren:

Serveer met Fentimans Tonic.

Smaak:

De nadruk ligt bij jeneverbes, kruiden en den. Ook strak en zuiver. 43,8 % alcohol.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog