Sandilla

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl vers watermeloensap
4.5 cl Grey Goose La Vanille
3 cl vers citroensap
2 cl suikerwater
1 scoop gepileerd ijs
8-tal ijsblokjes
garnituur: 1 partje watermeloen
martiniglas - blender - maatbeker - Boston shaker - strainer

Bereiden:

Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Snijd een groot stuk van de watermeloen, haal het vruchtvlees van de schil, snijd het in stukken en mix enkele seconden in de blender.

Vul het mixglas met het watermeloensap, de vanillewodka, het citroensap en het suikerwater. Doe de ijsblokjes in de shaker, sluit af en schud krachtig.

Serveren:

Strain de cocktail in het martiniglas en garneer met een partje watermeloen.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog