Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 dikke sneden wit brood
20 g boter
200 g geitenkaas
2 el Luikse siroop
4 handjes gemengde sla
200 ml olijfolie
100 ml rode wijnazijn
8 sprietjes bieslook
2 el pijnboompitjes

Bereiden:

Haal uit de sneden brood 8 rondjes met behulp van een uitsteekvorm. Toast het brood 2 minuten in de oven op 170 °C.

Schil de appels, snij ze in 4, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.

Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel, mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150 °C. Schik de toast in het midden van een groot, rond bord.

Werk af:

Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper van de molen en zout. Schik de sla naast de toastjes (2 per persoon). Snij de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Knip de bieslook in sprietjes van 3 cm lang en verdeel eveneens over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog