Salade Liégeoise

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Dagschotel
Foto: Frank Croes ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g groene boontjes
10 kleine vastkokende aardappelen
2 uitjes, in grove halve ringen
500 g gerookt buikspek, in plakjes
3 klontjes boter
1 el aardappelzetmeel
1 scheutje water
200 ml kippenbouillon
1 scheutje witte azijn
peper van de molen - grof zeezout
extra: stoommandje

Bereiden:

Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en stoom ze gaar in een stoommandje.

Giet de boontjes af en spoel enkele minuten onder koud stromend water. Pel de aardappelen en snijd in plakjes. Doe de boontjes in een grote kookpot.

Bak het buikspek goudbruin in een klontje boter. Doe de gebakken spekblokjes bij de boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van het spek en bak hierin de aardappelpartjes krokant. Doe de aardappelen bij de spekblokjes en boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van de aardappelen en bak de uien hierin aan. Doe de ui bij de rest van de groenten en de spekblokjes. Breng op smaak met peper en zout.

Los het aardappelzetmeel op in een scheutje water en bind hiermee de kippenbouillon. Breng de saus op smaak met een scheutje azijn.

Werk af:

Warm de groenten met de spekblokjes even op en lepel er een beetje saus over. Verdeel over twee borden.

Uit het boek "De Dagschotel"

De Dagschotel: 36 succesrecepten van njam-chefs Peter Goossens, Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Johan Segers, Jan Buytaert en Chiara van Emrik.

In “De dagschotel” maken de njam-chefs eenvoudige en lekkere gerechten klaar, die je zelf in een handomdraai op tafel kan toveren. Een aantal van deze gerechten zijn alledaagse klassiekers die je wellicht regelmatig klaarmaakt. Balletjes in tomatensaus, croque champignon, gehaktbrood met krieken, rodekool met appeltjes… in dit boek geven de njam-chefs hun recepten prijs voor de ideale bereiding van deze traditionele gerechten.

Hou je meer van internationale toppers? We nemen je mee over de grenzen en maken Griekse moussaka, Italiaanse minestrone, Bretoense pannenkoeken en Amerikaanse crabcakes. Stuk voor stuk heerlijke maaltijden die snel en eenvoudig te bereiden zijn.

Of ben je op zoek naar inspiratie? Met wat variatie tover je de meest alledaagse recepten om tot overheerlijke maaltijden. Een omelet wordt een verrassend spiegelei met chorizo, cordon bleu krijgt een Italiaanse toets met salie, kip wordt vervangen door piepkuiken. En wat dacht je van zuurkool met zalm?

In dit boek vind je maar liefst 36 recepten om mee aan de slag te gaan! Of je nu kiest voor een traditionele bereiding of een nieuw culinair idee, met “De dagschotel” wordt elke maaltijd een feest!

  • Titel: De Dagschotel
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 205 x 270mm
  • ISBN: 978-90-5916-826-8
  • Pagina's: 176
  • Fotografie: Frank Croes
Lees meer over De Dagschotel

Inspiratie & blog