Royal Bermuda Yacht

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Barbados rum
1 cocktaillepel Cointreau
1 cl falnerum
2 cl vers limoensap
10-tal ijsblokjes
soort glas: champagnecoupe

Bereiden

Koel het glas voor met gepileerd ijs. Neem een mixglas en vul het met de Barbados rum, de cointreau, de falernum en het limoensap. Neem de shaker, vul met ijsblokjes, voeg de ingrediënten samen en shake krachtig. Verwijder het ijs uit de champagnecoupe en strain de cocktail in het glas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog