Roodbaars met courgette en pasta

Roodbaars met courgette en pasta
Een recept van Jeroen De Pauw
Hoeveelheid Ingrediënt
Voor de pesto:
0,5 bussel platte peterselie
olijfolie
1 handjevol pijnboompitten
Parmezaanse kaas
peper - zout
Voor het tomatensausje:
4 tomaten
1 teentje look
1 ui
olijfolie
peper - zout
Voor de peterseliekorst:
de korsten van 4 witte boterhammen
0,5 bussel platte peterselie
1 teentje look
En verder:
4 roodbaarsfilets
4 courgettes
400 gr pasta
tijm
Recept afdrukken

Bereiden:

Was de platte peterselie en hak de helft fijn. Meng in een blender met olijfolie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Mix goed tot je een lekkere groene pesto krijgt. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitten. Snij ze verder in kleine blokjes. Pel een teentje knoflook en de ui en snipper ze. Fruit de knoflook, de ui en de tomatenblokjes in olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de korsten van de boterhammen en cutter ze samen met de andere helft van de platte peterselie en een teentje knoflook. Straks smeer je deze mix op de roodbaars om te korsten onder de grill.

Roodbaarsfilets zijn kleine filets, je kunt ze vers of diepgevroren kopen. Bak ze eerst op de velkant, anders gaan ze krullen. Lepel er na het bakken een beetje van het kruidenbroodkruim op en laat nog even korsten onder de grill van je oven.

Was de courgettes. Snij ze in flinterdunne banden en daarna in spaghettisliertjes. Kook de sliertjes heel kort in gezouten water, giet ze af en meng ze meteen onder de pesto.

Kook de gewone pasta beetgaar en meng er de tomatenknoflooksaus onder. Serveer op een groot bord en werk af met wat tijm.

Beoordeling