Rolbiscuit met chocolademousse

Rolbiscuit met chocolademousse
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Ook in njam! boek Bakken met Roger van Damme
Zoals gezien in tv-programma Roger van Damme Bakken
Hoeveelheid Ingrediënt
voor de biscuit:
4 eieren
120 g suiker
60 g patisseriebloem
40 g maïszetmeel
20 g cacaopoeder
40 g gesmolten boter
voor de chocolademousse:
850 g room
85 g melk
110 g suiker
225 g pure chocolade
9 g gelatine, 24h geweekt
voor de afwerking: gesmolten chocolade / verse muntblaadjes / rood fruit
Recept afdrukken

Maak de chocolademousse 1 dag van tevoren:

Verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C. Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie. Zet 24 uur in de koelkast.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C. Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot. Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.

Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag. Bak de biscuit 4 minuten af in de oven.

Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat. Laat de biscuit afkoelen.

Werk af:

Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat. Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit. Snijd de randen bij en rol op. Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.

Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit. Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.

Serveren:

Serveer met verse muntblaadjes, gemengd rood fruit en poedersuiker.

Beoordeling