Risotto van rode biet met geitenkaas en bieslook

Een recept van Philippe Van den Bulck

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
320 gr carnarolirijst
3 el olijfolie
15 cl rode wijn
1 l groentebouillon
30 gr boter
80 gr geitenkaas
1 busseltje bieslook
zwarte peper

Bereiden:

Schil de rode bieten en snijd 1 rode biet in flinterdunne plakjes. Snijd de tweede rode biet in kleine blokjes. Snipper de witte ui fijn en laat de ui samen met de blokjes rode biet enkele minuten glazig stoven in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat ook de rijst enkele minuten meestoven totdat die glazig is geworden. Blus de rijst met de rode wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg nu de hete bouillon pollepelgewijs toe. Voeg geleidelijk aan bouillon toe tijdens het hele gaarproces. Na 18 minuten is de risotto klaar. Kruid de risotto met peper van de molen en zeezout en roer de boter door de risotto. 

Dek de risotto af met een deksel en laat de risotto van het vuur nog ongeveer 3 minuten rusten. Mix de verse geitenkaas met een eetlepel extra vierge olijfolie, kruid met peper en zout en roer er de fijngesnipperde bieslook door. Stoof de plakjes rode biet kort in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Verdeel de risotto over de borden en schik er de plakjes rode biet bij, werk af met een ‘quenelle’ geitenkaas en wat bieslook als garnituur.

Inspiratie & blog