Queens

Een recept van Manuel Wouters

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
3 cl Dolin rouge
3 cl Noilly Prat
10-tal ijsblokjes
citroenzeste

Opnieuw een cocktail uit New York. De Queens is ‘The Perfect Manhattan’, maar dan met gin. Drink hem misschien deze zomer terwijl je naar het tennis op de U.S. Open kijkt. Een wedstrijd van Roger Federer bijvoorbeeld, die heeft vast de stijl en de smaak om een goed gemaakte cocktail te appreciëren

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixglas. Roer de cocktail langzaam, gedurende een tiental seconden. Verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail voorzichtig in het voorgekoelde champagneglas. Neem een citroen en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas. Knijp de zeste uit boven de cocktail, wrijf nog even langs de rand en voeg ze bij de cocktail.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog