Puree van zoete aardappel met gegrilde groenten

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 grote zoete aardappel
3 teentjes look
0,5 rood pepertje, fijngesneden
0,5 tl gedroogde tijm
0,5 tl gedroogde oregano
2 wortels
10 mini groene asperges
10 mini witte asperges
1 avocado
1 limoen
100 gr diepvrieserwtjes
olijfolie - kokosolie
peper - zout

Bereiden:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Stoom de blokjes gaar in een stoommandje.

Doe de teentjes look in een ovenvast schaaltje en zet onder in olijfolie. Plaats het schaaltje gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Pureer de blokjes zoete aardappel samen met de gegaarde look en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Maak nu de kruidenolie. Verwarm twee eetlepels kokosolie in een steelpannetje op het vuur. Voeg het fijngesneden chilipepertje, de oregano en de tijm toe. Laat infuseren.

Schil de jonge worteltjes en snijd het groen eraf. Snijd ze in de lengte in vieren. Leg de worteltjes samen met mini asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de groentjes in met de kruidenolie.

Plaats de bakplaat gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Breng water in een steelpannetje aan de kook. Kook hierin de erwtjes. Giet de erwtjes af en voeg hier de avocado en het sap van de limoen aan toe. Mix tot een gladde puree.

Serveren:

Schep de puree van zoete aardappel op een bord. Schik de worteltjes en asperges er mooi bovenop. Werk af met de puree van ertjes en avocado en verse kruiden.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog