Popcorn cookies

Uit het boek Gebak met groenten
Foto: Toos Vergrote ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

koekje koekjes Even geduld...
2 el popcornmaïs
2 el plantaardige boter, gesmolten
0,25 tl kaneel
100 ml maïsolie
250 gr bloem
125 gr suiker
1 tl vanille-extract
1 snuifje zout
0,5 tl bakpoeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak eerst met de popcornmais verse popcorn. Doe de verse popcorn in een kom en roer de boter en het kaneelpoeder erdoor. Zet opzij.

Doe voor de koekjes de maiskorrels in een kleine mixer en mix tot je een gladde maispuree hebt. Doe in een kom en roer de olie, bloem, suiker, het vanille-extract, zout en bakpoeder erdoor totdat het deeg samenklontert en een bol vormt. 

Roer nu de helft van de kaneelpopcorn erdoor en de extra maiskorrels. Kneed tot deze mooi zijn verdeeld over het koekjesdeeg. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat en vorm van het deeg met je handen koekjes. Het maakt niet uit hoe mooi of egaal ze zijn. Neem 1 eetlepel koekjesdeeg en rol dat tot een balletje. Leg het balletje op de bakplaat en druk vervolgens druk het met je handpalm plat. 

Duw vervolgens de resterende kaneelpopcorn in de koekjes. Zet de bakplaat met de koekjes 15 à 20 minuten in de oven totdat de koekjes goudbruin zijn. Bak ze zeker niet te lang; ze stijven namelijk nog verder op als ze afkoelen. 

Inspiratie & blog