Pladijs met puree van savooikool

Pladijs met puree van savooikool
Een recept van njam! chef Johan Segers
Zoals gezien in tv-programma De Dagschotel
Hoeveelheid Ingrediënt
1 pladijs in z'n geheel van ca. 900 g
4 aardappelen, geschild
0,5 savooikool
1 el mosterd
2 eidooiers
400 ml maïsolie
1 ui, gesnipperd
2 el kappertjes
6 augurken, fijngesneden
0,5 bundeltje bieslook, fijngehakt
2 hard gekookte eieren, geplet
2 el bloem
2 klontjes boter
peper – grof zeezout – nootmuskaat
Recept afdrukken

bereiden:

Halveer de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en haal de harde kern eruit. Snijd de kool in reepjes en spoel onder koud stromend water. Blancheer de kool gaar in een grote pot kokend water met een snuifje zout en giet af.

Meng voor de mayonaise de mosterd met de eidooiers. Kruid met peper en zout en meng er al kloppend beetje bij beetje maïsolie onder tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Meng er de ui, kappertjes, augurken, bieslook en hard gekookte eieren onder.

Fileer de pladijs en bloem de pladijsfilets. Doe hiervoor de bloem in een grote ondiepe schaal en kruid met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Smelt een klontje boter in de pan en laat licht aanbruinen. Bak hierin de vis. Leg eerst de zijde met velkant in de pan en draai na enkele minuten om.

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Doe de kool erbij en roer er een klontje boter onder. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

serveren:

Schep de puree van savooikool op 2 voorverwarmde borden. Leg op elk bord 2 pladijsfilets en serveer samen met de tartaarsaus.Beoordeling