Pizza salsiccia met aubergine en Italiaanse venkelworstjes

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pizza
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Ingrediënten

Even geduld...
1 portie pizzadeeg
1 aubergine
100 ml tomatenpulp
2 kleine handjes verse basilicum, gescheurd
150 g mozzarella in blokjes
2 Italiaanse venkelworstjes, in stukjes
1 el Parmezaanse kaas
1 scheut olijfolie
1 snuifje peper - zout - suiker

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 250°C en rol het pizzadeeg uit.

Schil de aubergine en snijd in kleine blokjes. Bak krokant in een warme pan met een scheutje olijfie. Breng op smaak met peper en zout.

Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker. Meng er een handje basilicum en olijfolie onder en strijk uit over de pizzabodem. Verdeel hierover de mozzarella, de stukjes venkelworst en de gebakken aubergine. Werk af met basilicum en strooi er een lepel Parmezaanse kaas over.

Werk af:

Bak de pizza 15 minuten in de oven.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog