Pizza Famiglia

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pizza
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 porties pizzadeeg
100 ml tomatenpulp
1 klein handje verse basilicum, gehakt
2 tl gedroogde oregano
2 bolletjes mozzarella, in blokjes
2 plakjes gekookte ham, in stukjes
100 g taleggio, in blokjes
100 g zachte gorgonzola, in blokjes
100 g Grana Padano, geraspt
olijfolie
peper - zout - suiker
extra: grote bakplaat

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk de bakplaat met olijfolie en leg het balletje pizzadeeg erin. Bestrijk het deeg met olijfolie en duw het zachtjes uit zodat het deeg de bodem van de bakplaat bedekt. Besprenkel het deeg tenslotte met een extra scheutje olijfolie.

Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker. Meng er de basilicum en een theelepel gedroogde oregano door en strijk uit over 1/3 van de pizzabodem. Verdeel hierover de helft van de blokjes mozzarella en werk af met de stukjes gekookte ham.

Verdeel de kaas over de rest van het deeg. Begin met de blokjes mozzarella en strooi er daarna de taleggio en gorgonzola over. Werk af met de grana en een beetje gedroogde oregano.

Bak af:

Bak de pizza 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog