Pegu Club

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Bombay Sapphire gin
1.5 cl Orange Curaçao
1/2 cocktaillepel Orange Bitters
1/2 cocktaillepel Angostura Bitters
2 cl vers limoensap
8-tal ijsblokjes
garnituur: 1 lange limoenzeste

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe de ingrediënten in een mixglas. Vul de shaker met ijsblokjes, sluit deze en schud krachtig. Verwijder het gepileerde ijs en strain de cocktail dubbel via een fijne zeef, in het voorgekoelde glas.

Snijd met behulp van een citrustrekker een spiraal van limoen, wikkel die om een roerstaafje, druk goed aan en schuif de zeste van het roerstaafje. Zet de zeste op de rand  van het glas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog