Pasta met scheermessen

Een recept van Johan Segers

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g scheermessen
250 g pasta naar keuze
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje look, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes & gesnipperd
de blaadjes van enkele takjes peterselie, gehakt
olijfolie
peper - zout

bereiden:

Breng een grote pot water aan de kook voor de pasta. Spoel de scheermessen grondig onder koud stromend water zodat al het zand eruit is.

Wrijf een grote steelpan in met een beetje olijfolie en laat warm worden op een hoog vuur. Leg hier de scheermessen in. Zet het deksel op de steelpan en laat de scheermssen open komen in ongeveer 30 seconden.

Haal de scheermessen voorzichtig uit hun schelp met de punt van een scherp mesje. Verwijder het zwarte zakje van de scheermes en snijd de rest in drie. Spoel de scheermessen nogmaals af onder koud stromend water.

Doe een snuifje zout en een klein scheutje olijfolie in het water voor de pasta en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stoof de sjalot, look en rode peper zacht in een flinke scheut olijfolie op een niet te hoog vuur. Strooi er een snuifje zout over en geef een draai van de pepermolen. Doe de scheermessen erbij en roer om. Laat niet te lang op het vuur staan, anders worden de scheermessen taai.

werk af:

Giet de pasta af. Meng de pasta samen met de peterselie onder de scheermessen. Werk af met enkele extra druppels olijfolie.Inspiratie & blog