The Paramaribo Park Club Gin Sling

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl Old Raj Gin
2 cl Cherry Heering
1 cocktaillepel Cognac
1 cocktaillepel Bénédictine
2 cl vers limoensap
12-tal ijsblokjes
garnituur: 1 ananasstaafje

Bereiden:

Giet de Old Raj gin, de Cherry Heering, de cognac de Bénédictine en het limoensap in het mixglas, vul het met ijsblokjes, zet op de shaker en schud krachtig. Wrijf de binnenkant van het cocktailglas in met ananas. Zeef de cocktail in het glas en voeg nog enkele ijsblokjes toe.

Garneer met een ananasstaafje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog