Panna cotta met lychee en roos

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Karola's Kitchen: met nog meer groenten, nog meer kruiden en nog meer smaak!

Karola's Kitchen: met nog meer groenten, nog meer kruiden en nog meer smaak!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
7,5 gr gelatinepoeder
40 gr water
375 gr room
10 ml melk
3 el lycheesap (uit blik)
60 gr suiker
5 gr gedroogde rozenblaadjes
200 gr aardbeien
0,5 limoen, het sap
60 gr suiker
25 cl water
0,5 limoen, het sap
1 scheutje kriekenbier
250 gr aardbeien

Bereiden:

Laat de gelatine weken in het water.

Breng de room samen met de melk, het lycheesap, de suiker en de gedroogde rozenblaadjes aan de kook. Haal de room als hij het kookpunt bereikt heeft van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.

Neem enkele potjes en bedek de bodem met een laagje fijngesneden aardbeien en doe er eventueel ook een lepeltje aardbeienconfituur bij.

Giet de panna cotta door een zeef en verfris het mengsel nog met enkele druppeltjes limoensap. Vul daarna de potjes op met het roommengsel.

Plaats de potjes minstens een uurtje in de koelkast om op te stijven en maak ondertussen de aardbeiencoulis.

Neem een steelpannetje en doe hierin de suiker, het water, het limoensap en het kriekenbier. Breng aan de kook.

Snijd de aardbeien in stukjes en voeg ze toe aan de bouillon. Mix vervolgens tot een gladde puree.

Serveren:

Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel er wat van de aardbeiencoulis over. Werk af met verse aardbeien.

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog