Ovenschotel met prei, wortel en gerookte zalm

Een recept van Karolien Olaerts, zoals gezien in Karola's Kitchen 2
Foto: Kaat Bosch ©

Maak kans op een keukenrobot van KitchenAid!

Maak kans op een keukenrobot van KitchenAid!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 ml Alpro NOT MLK
1 tl Dijon mosterd
0,5 tl vers geraspte nootmuskaat
peper - zout
1 el olijfolie
80 gr boerenkool
250 ml Alpro Cooking Oat
1 el graantjesmosterd
1 tl gedroogde dragon
100 gr gerookte zalm
peper - zout

Bereiden:

Maak de puree:

Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelen gaar in gezouten water. 

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, doe de bloemkool en aardappelen in het water, voeg een snuifje zout toe en laat 10 à 15 minuten koken, tot alles door en door gaar is. Zet het vuur uit, giet de bloemkoolroosjes en aardappelen af, laat ze uitlekken en stort ze opnieuw in de kookpot. Voeg de plantaardige drink, een rijkelijke hoeveelheid nootmuskaat en de mosterd toe. Kruid af met peper en zout en stamp tot een puree. 

Maak de groentelaag:

Verwarm de olijfolie in een grote pan op het vuur en stoof de ui hierin aan met een flinke snuif zout. Voeg de wortelen en de prei toe en laat de groenten zo’n 5 à 10 minuten stoven, met het deksel op de pan, tot ze gaar zijn. Haal de blaadjes boerenkool van de nerf, spoel ze grondig en zwier ze droog. Snijd de boerenkool vervolgens in dunne reepjes, voeg bij de andere groenten en laat 1 à 2 minuten meestoven. Doe het plantaardige alternatief voor room, de dragon en de graantjesmosterd erbij. Kruid af met peper en zout en roer goed om. Scheur de plakjes gerookte zalm in kleine stukjes boven de pan. 

Serveren:

Stort de groenten in een ovenschaal en verdeel er de puree over. Plaats 5 à 10 minuten onder de grill, tot de puree een kleurtje krijgt alvorens te serveren.

Met dank aan

Alpro Delhaize

Inspiratie & blog