Old Missouri Comforter

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl cognac
2 cl Southern Comfort
1/2 witte perzik
10-tal blokjes ijs.
evt. suikerwater
soort glas: tumblerglas

Bereiden:

Koel het glas voor met gepileerd ijs. Doe de cognac, Southern Comfort en een halve sappige perzik met pit in een met ijs gevuld mixglas. Sluit de shaker en schud lang krachtig: het is de bedoeling dat het vruchtvlees van de perzik tot sap wordt geshaket. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas en strain in het glas.

Witte perziken zijn meestal beschikbaar tussen eind juni en oktober en zijn niet altijd even zoet en sappig. Wie wil kan suikerwater toevoegen.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog