The Old Cuban

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 verse muntblaadjes
1 mespuntje fijne witte suiker
4.5 cl rum
1 cl suikerwater
1/2 cocktaillepel Angostura bitters
1.5 cl vers limoensap
1 takje munt
8-tal ijsblokjes
champagne
garnituur: 1 takje munt
soort glas: champagne glas

Bereiden:

Koel het champagneglas voor met gepileerd ijs. Neem een mixglas en doe er de muntblaadjes en de witte suiker in. Kneus de munt lichtjes. Voeg de rum, het suikerwater, de Angosture bitters en het limoensap toe. Vul de shaker met ijs, doe alle ingrediënten samen en schud krachtig. Verwijder het ijs uit het glas en strain de cocktail dubbel via een fijne zeef.

Giet de champagne langzaam langs de gedraaide steel van de cocktaillepel in het glas om overbruisen te voorkomen. Roer zachtjes om en garneer met een munttakje.

 

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog